Edicions

Edició 0. Pressupost 2018

L’Ajuntament porta dos anys recollint les propostes de les associacions de veïns i és important incloure-les en aquesta primera edició de prova pilot. Els ciutadans decidireu amb els vostres vots quines de les propostes ja elaborades s’executaran, i servirà per conèixer el sistema de participació i aprendre a fer les vostres propostes de cara a la propera edició.

El pressupost disponible per a l’execució de les propostes és de 120.000 euros.


Presentació i aprenentatge

El 23 d’abril es convoca una sessió informativa per donar a conèixer tots els detalls del procés participatiu i es presentaran les propostes que haureu de votar.

Està adreçada a tota la ciutadania. Inclourà una part informativa sobre els objectius i fases del procés, així com entorn les 12 propostes que s’incorporen en aquesta edició.

La sessió inclourà també una part pedagògica per tal que la ciutadania entengui i practiqui els criteris que s’han de seguir les propostes que podreu elaborar a partir de l’edició 1, mitjançant l’exemple de les pròpies propostes que s’incorporen a la primera edició (edició 0).


Votació

Del 21 de maig al 3 de juny s’obrirà un període de votacions perquè pugueu escollir els projectes que creieu més importants i necessaris pel municipi.

Podran participar totes les persones empadronades a Roda de Berà majors de 16 anys.

Cada persona haurà de votar un total de 3 propostes, considerant-se nul·les aquelles butlletes que tinguin més de 3 propostes marcades.

El procés de votació popular es podrà realitzar mitjançant dos canals:

a) una butlleta física i un procés de votació presencial, amb la presentació del DNI.

b) a través d’aquesta plana web, a l’apartat “votacions”.

Les propostes finals se seleccionaran en base als vots obtinguts i al límit econòmic establert, escollint-se, doncs, aquelles propostes la suma de les quals sigui la més propera a 120.000 euros, sempre tenint en compte els vots obtinguts.


Informació dels resultats

El 14 de juny se celebrarà una sessió informativa adreçada a tota la població que servirà per enllaçar l’edició 0 amb l’edició 1.

Es desvetllaran les propostes guanyadores que s’inclouran al pressupost de 2018, i es coneixeran com es pot continuar participant.

Continua a l’edició 1.